Zweitse Landsheer

Food Fotograaf bij New Brand Activators

Film en montage: Melanie Pardoel. Geluid: Koen Donker

Zweitse is bijna tien jaar geleden begonnen bij New Brand Activators en heeft zich toen gespecialiseerd in food fotografie. Hier werkt hij samen met een team van koks, culinair adviseurs en stylisten. Hij is als fotograaf verantwoordelijk voor de foto en belichting. Hij won als middelbare scholier een wedstrijd met ‘de allerbeste carnavalsfoto van Den Bosch’ en kreeg daarna een baan als fotograaf aangeboden. Zweitse is begonnen zonder fotografie-opleiding en werkt inmiddels al ruim veertig jaar als fotograaf!

Fotografeer drie beelden van ‘soep voor het gezin’ als campagne voor een denkbeeldig soepmerk

Soep is een écht gezinsproduct. Het is gemakkelijk en snel te bereiden en bovendien voedzaam en gezond. Hoe zorg je ervoor dat ieder gezinslid dezelfde soep wil eten?

Voorwaarden

  • De drie beelden zijn bedoeld voor in ieder geval deze toepassingen: de verpakking van de soep, reclame in de supermarkt, reclame in de publieke ruimte;
  • Doelgroep zijn zowel volwassenen als kinderen in de leeftijd van 4 t/m 16 jaar;
  • Besteed in de fotografie aandacht aan het gebruik van licht;
  • Laat, naast de drie foto’s, ook je ontwerpproces zien in woord en/of beeld.

Doe mee aan de wedstrijd

Zweitse en vier andere fooddesigners dagen je uit om te werken zoals zij: met een opdracht vragen zij jou om zelf aan de slag te gaan als fooddesigner. Doe mee aan de wedstrijd, stuur je design in en exposeer jouw werk in Design Museum Den Bosch.

Bezoek het museum

Duik nog dieper in de materie van fooddesign. Bezoek Food is Fictie in Design Museum Den Bosch, doe mee aan DesignWorkout of één van de andere activiteiten rondom de tentoonstelling.