Hello Designer

Zweitse Landsheer

Food Fotograaf bij New Brand Activators

Zweitse Landsheer is bijna tien jaar geleden begonnen bij New Brand Activators en heeft zich toen gespecialiseerd in food fotografie. Hier werkt hij samen met een team van koks, culinair adviseurs en stylisten. Hij is als fotograaf verantwoordelijk voor de foto en belichting. Hij won als middelbare scholier een wedstrijd met ‘de allerbeste carnavalsfoto van Den Bosch’ en kreeg daarna een baan als fotograaf aangeboden. Zweitse is begonnen zonder fotografie-opleiding en werkt inmiddels al ruim veertig jaar als fotograaf.

“Een klant wil iets verkopen en heeft daarover een idee.   Daarvan maak ik de vertaalslag, via beeld.”

Zweitse Landsheer
Food Fotograaf bij New Brand Activators
Zweitse Landsheer

Meer foodfoto's?

Food fotografie interessant? Hieronder vind je meer hierover.

Aan de Pink Lady Food Photography Awards kan jaarlijks iedereen deelnemen: Professionals en niet-professionals, oud en jong. Bekijk de pagina of volg ze op YouTube, Pinterest, en Instagram voor het allerbeste op het gebied van voedselfotografie en -film van over de hele wereld.

Zelf doen? Zes food fotografie tips in twee minuten
YouTube: Check deze food-foto-hacks
Eindeloos veel inspiratie op dit Pinterestbord

Zelf aan de slag

Zweitse daagt je uit: Maak drie beelden van soep, als campagne voor een denkbeeldig soepmerk. Deze ‘soep voor het hele gezin’ is gemakkelijk en snel te bereiden en bovendien voedzaam en gezond.

Let op de volgende punten: Hoe zorg je er met je beelden voor dat ieder gezinslid dezelfde soep wil eten? De doelgroep is dus zowel volwassenen als kinderen. De drie beelden moeten bruikbaar zijn voor de verpakking van de soep, reclame in de supermarkt en reclame in de openbare ruimte. Besteed in je beelden aandacht aan het gebruik van licht.

Bekijk ook deze designers