Hello Designer

Kristjan Schwarz

Grey Moon Tattoo

Kristjan Schwarz is tattoo-artiest en de eigenaar van tattoostudio Grey Moon Tattoos in Deventer. Hij verhuurt werkplekken aan zelfstandige tattoo artiesten. Na zijn opleiding Multimedia Vormgeving aan het Grafisch Lyceum Utrecht en Vrije Illustratie aan de HKU (niet afgemaakt) is hij fulltime gaan tatoeëren. Het tatoeëren leerde hij van een leermeester. Een belangrijk onderdeel van dat vak is voor Kristjan het afstemmen van zijn ontwerp op de persoonlijkheid van de klant. Om zijn klanten in het moment te laten komen gebruikt hij ceremonies. Zijn werk komt vaak terug in zijn dagelijks leven, doordat hij klanten tegenkomt op straat of omdat hij vragen over zijn werk krijgt.

“Mensen zijn heel nieuwsgierig naar mijn beroep.”

Kristjan Schwarz
Grey Moon Tattoo
Kristjan Schwarz

Het ontwerp

Je kijkt hier naar een ontwerp van Kristjan. 

Meer tattoo?

We verzamelden een paar gave tips.

Bezoek de tentoonstelling Post-Tribal in Design Museum Den Bosch

De meest populaire tattoo in de jaren negentig was de tribal-tattoo. Maar anno 2023 is de tribal-tattoo terug, in een compleet nieuwe vorm. Onder de naam Post-Tribal ontwikkelen jonge ontwerpers een beeldtaal die haar oorsprong vindt in tattoos, maar die ook terug te zien is in keramiek, meubels, digital design en sieraden.

Kan een tattoo ons helpen gezond te blijven?
‘Géén tatoeage is bijna een statement geworden.' Lees dit artikel
Tattoo inspiratie van @pattooer

Zelf aan de slag

Zin in een leuke uitdaging? Ontwerp zelf een tattoo design. Door op onderstaande knop te tikken wordt er een lichaamsdeel gekozen waarvoor je gaat ontwerpen en een tekenstijl. Verzin een klant voor wie je dit ontwerp bedenkt. Wat voor persoon is dit en wat zou de reden zijn voor het plaatsen van deze tattoo? Hoe houd je rekening met de plek waar de tattoo gezet wordt? 

💪
arm
🦵
been
👂
oor
hand
☝️
vinger
🦶
voet
🟰
dunne lijnen
🌫️
dikke lijnen
💧
watercolour
zwart wit
🧍
realistisch
📐
geometrisch
alleen zwart
🔳
abstract
schetsmatig
🍭
multicolour
⛰️
natuur

Bekijk ook deze designers