Joep Janssen

Senior verpakkingsdesigner bij PROUDdesign

Film: Melanie Pardoel en Ronald Krug. Montage: Melanie Pardoel. Geluid: Koen Donker

Joep ontwerpt als verpakkingsdesigner verpakkingen, van concept tot het in de winkel ligt. Hij heeft Reclame en Presentatietechnieken gestudeerd en daarna de opleiding Grafische Vormgeving gedaan. Hij is daar afgestudeerd op de specialisatie Merken en Verpakkingen. Hij kon na zijn opleiding direct aan de slag bij zijn stageplaats Proud Design, waar hij overigens nog steeds werkt!

Ontwerp een verpakking voor de eerste kweekvlees-hamburger van het snackmerk Mora

Mora heeft snackspecialiteiten als de Kipkorn®, Viandel® en de Mora kipsaté. Het merk is op de hoogte van de discussie over het effect van vlees op het milieu en ze houden de ontwikkelingen daarom goed in de gaten. Kweekvlees is misschien een oplossing voor het probleem. Hoe zou jij deze boodschap op een verpakking overbrengen aan de (wantrouwende) consument?

Voorwaarden

  • De inhoud bedraagt 4 stuks en ligt in het diepvriesschap;
  • De doelgroep is de millennial tussen 15 en 35 jaar;
  • Onderzoek de merkstijl van Mora (logo, typografie, kleurgebruik, fotografie);
  • Maak één of meerdere moodboards en werk die uit tot 2D-schetsen of een 3D-product;
  • Bedenk ook een naam voor de kweekvlees-hamburger;
  • Bekijk van tevoren de documentaire van Tegenlicht: ‘Vleeskwekers

Doe mee aan de wedstrijd

Joep en vier andere fooddesigners dagen je uit om te werken zoals zij: met een opdracht vragen zij jou om zelf aan de slag te gaan als fooddesigner. Doe mee aan de wedstrijd, stuur je design in en exposeer jouw werk in Design Museum Den Bosch.

Bezoek het museum

Duik nog dieper in de materie van fooddesign. Bezoek Food is Fictie in Design Museum Den Bosch, doe mee aan DesignWorkout of één van de andere activiteiten rondom de tentoonstelling.