Robèrt van Beckhoven

Meester Patissier en Meester Boulanger bij Bij Robèrt

Film en montage: Melanie Pardoel. Geluid: Koen Donker

Robèrt is Meester Patissier en Meester Boulanger en maakt samen met zijn team dagelijks de lekkerste taarten, gebakjes en broden. Hij groeide op in de bakkerij van zijn vader en opa, volgde een bakkersopleiding en nam het familiebedrijf over. Inmiddels kun je naast de open bakkerij ook een bezoek brengen aan de winkel en het restaurant, de (banket)bakkers aan het werk zien en kun je verschillende brood- en patisseriecursussen volgen.

Maak een gezonde reep die lekker is, er lekker uitziet en die iedereen kan eten

Robèrt ziet kansen, naast topkwaliteit brood en patisserie, voor bijvoorbeeld een gezonde reep voor tussendoor, een reep die je altijd bij de hand hebt. De reep moet in ieder geval glutenvrij en veganistisch zijn. Deze markt is nog relatief klein, maar zal snel groeien! Kun jij de ultieme reep maken die gezond is en iedereen kan eten?

Voorwaarden

  • De reep moet houdbaar zijn, je moet het tussendoortje altijd bij je kunnen hebben;
  • De doelgroep is tussen 20 en 30 jaar, deze doelgroep komt (nog) weinig naar de locatie;
  • De reep moet super lekker zijn én er super lekker uitzien, het moet ook makkelijk te eten zijn, gezond, glutenvrij en veganistisch;
  • Bedenk een naam, ingrediënten en recept, hoe het eruit ziet en hoe lang het houdbaar is;
  • Laat de reep zien in beeld, maar maak de reep ook écht: we willen natuurlijk wel proeven!

Doe mee aan de wedstrijd

Robèrt en vier andere fooddesigners dagen je uit om te werken zoals zij: met een opdracht vragen zij jou om zelf aan de slag te gaan als fooddesigner. Doe mee aan de wedstrijd, stuur je design in en exposeer jouw werk in Design Museum Den Bosch.

Bezoek het museum

Duik nog dieper in de materie van fooddesign. Bezoek Food is Fictie in Design Museum Den Bosch, doe mee aan DesignWorkout of één van de andere activiteiten rondom de tentoonstelling.