Jeroen Provoost

Manager Design & Visuele Identiteit bij Albert Heijn

Film: Melanie Pardoel. Montage: Joep de Boer. Geluid: Koen Donker

Jeroen is Manager Design & Visuele Identiteit. Hij heeft de leiding over een team dat bedenkt hoe de communicatie en verpakkingen van het merk Albert Heijn eruit zien. Hij heeft de opleiding Business Administration in International Hospitality Management gedaan en heeft daarna Marketing gestudeerd. Na de functie Brand Manager bij Verkade, heeft hij een uitstapje gemaakt naar een internationale hotelketen, om vervolgens terug te keren naar ‘food’ bij Albert Heijn.

Ontwikkel een nieuwe identiteit voor het assortiment Albert Heijn ontbijtkoek

Ontbijtkoek is een typisch product voor iedereen. Hoe kan Albert Heijn met een traditioneel product als ontbijtkoek toch onderscheidend zijn? Klanten moeten het product goed kunnen herkennen en makkelijk kunnen kiezen. Het is belangrijk goed na te denken over de vormgeving en de doelgroep.

Voorwaarden

  • Het assortiment Albert Heijn ontbijtkoek betreft naturel, volkoren en light, gesneden en ongesneden, groot en kleinverpakking (niet de range smaakvarianten, vb gember of appel-kaneel);
  • De doelgroep is een traditionele consument die dit product bijna standaard op voorraad heeft;
  • De vormgeving moet onderscheidend zijn, maar nog steeds herkenbaar als Albert Heijn;
  • Gebruik de recente verpakkingen van Albert Heijn als inspiratie (logo midden bovenaan op de verpakking);
  • Geef toelichting op de identiteit: wat wil je vertellen en waarom;
  • Werk je ideeën uit in beeld als 2D-schetsen of 3D-product.

Doe mee aan de wedstrijd

Jeroen en vier andere fooddesigners dagen je uit om te werken zoals zij: met een opdracht vragen zij jou om zelf aan de slag te gaan als fooddesigner. Doe mee aan de wedstrijd, stuur je design in en exposeer jouw werk in Design Museum Den Bosch.

Bezoek het museum

Duik nog dieper in de materie van fooddesign. Bezoek Food is Fictie in Design Museum Den Bosch, doe mee aan DesignWorkout of één van de andere activiteiten rondom de tentoonstelling.